In januari 2020 is gestart met de transformatie van een voormalig schoolgebouw aan de Papaverhoek in Amsterdam Noord tot woongebouw met 16 appartementen.

Het gebouw is aan de binnenzijde voorzien van een isolatiepakket, inclusief isolerende achterzetkozijnen. De buitenschil is geheel in tact gebleven en is zorgvuldig gerestaureerd. Daarbij is veel aandacht besteed aan het herstellen / vernieuwen van het voegwerk waarbij gebruik gemaakt is van speciaal voor dit project geproduceerde bakstenen.

De structuur van het schoolgebouw is aan de binnenzijde ook in tact gebleven.
De voormalige klaslokalen zijn getransformeerd tot appartementen. In de ruimtes zijn compacte units geplaatst waarin een badkamer, toilet en keuken zijn geformeerd. De units zijn aan de buitenzijde afgewerkt met het hout van de uit het gebouw afkomstige dekvloeren.
De ruimte op de unit is bereikbaar en bruikbaar gemaakt.
In de voormalige gymzaal, gelegen in het hart van het gebouw, zijn twee appartementen gerealiseerd.
De karakteristieke trappenhuizen zijn eveneens behouden en hersteld.

De appartementen zijn voorzien van warmtepompen. Het complex is daarmee gasloos en klaar voor de toekomst.

In de loop van 2021 zijn alle woningen opgeleverd.

<