De drie enorm lange bouwblokken van architect Holt zijn in eigendom bij woningstichting Rochdale. Het schetsontwerp voor deze bouwblokken is opgezet door buro Casa (Coen Krabbendam) waarna wij de ontwerpen verder hebben uitgewerkt voor vergunning aanvraag en uitvoering. 

Deze drie bouwblokken worden aan de buitenzijde voorzien van een isolatielaag, in combinatie met gebakken steenstrips. De balkons worden geheel nieuw geformeerd, waarmee ze hun oorspronkelijke uitstraling weer terugkrijgen. Zoals ook voor andere bouwblokken in de Dobbebuurt geldt ook hier dat Rochdale de keuze heeft gemaakt de woningen allemaal aan te sluiten op de recent gerealiseerde stadsverwarming in het gebied.

Om meer woonoppervlakte te genereren, er is immers vooral behoefte aan grote woningen in dit gebied, zijn de bestaande kappen verhoogd uitgevoerd.

Het kenmerkende verschil tussen voor en achtergevels blijft behouden, relatief vlakke achtergevels versus plastische voorgevels. De aansluiting op de bestaande winkelplint aan de Burgemeester de Vlugtlaan, met de poorten in de openbare ruimte blijft behouden.

Uiteraard worden de woningplattegronden in overleg met de terugkerende bewoners vernieuwd en aangepast.