Hemsterhuisstraat

Verduurzaming Hemsterhuisflat Amsterdam Nieuw West

Dit voorjaar is de verduurzaamde Hemsterhuisflat aan de Hemsterhuisstraat in Amsterdam Nieuw West opgeleverd. In opdracht van De Alliantie hebben we een ontwerp gemaakt waarbij een aantal zaken structureel zijn aangepakt. We hebben de zolders geschikt gemaakt voor een negental nieuwe twee-kamer appartementen, daarnaast hebben we nieuwe balkons aangebracht aan de zuidgevel van het pand. Tenslotte is het gehele gebouw ingepakt met een 15 centimeter dikke isolatielaag voorzien van minerale steenstrips. Bouwbedrijf Logchies heeft de uitvoering op zich genomen.

Om de verduurzaming te completeren zijn alle woningen op het stadsverwarmingsnet aangesloten. Tevens zijn er bijna 400 zonnepanelen op het zuidelijke dakvlak gemonteerd.

Het resultaat is een goed verduurzaamde flat met extra woningen. Het gebouw heeft met de nieuwe gevels en kozijnen een nieuwe maar toch ook goed passende uitstraling gekregen.

Een geslaagde verduurzaming in Nieuw West.