Berghoefblokken

Als afsluiting van de renovatie van de Aireywoningen rondom de Burgemeester de Vlugtlaan zijn nu de twee Aireyblokken van Rochdale aan de Burgemeester Fockstraat in uitvoering. De casco aanpak van deze twee bouwblokken met in totaal 112 woningen gaat weer aansluiten bij de eerdere renovaties. Ook nu wordt de schil volledig geïsoleerd aan de binnenzijde. De betonnen gevelpanelen worden ontdaan van de eerder aangebrachte verflaag. De kozijnen worden hier in dezelfde aluminium profilering als bij de bouwblokken van Eigen Haard uitgevoerd. En ook nu worden de balkonhekken vervangen door nieuwe hekken met oorspronkelijke indeling en kleurstelling. 

De woningplattegronden blijven deze keer dichter in de buurt van de originele plattegronden. Badkamer en keuken worden uiteraard wel vernieuwd. 

Een noviteit in deze bouwstroom van 440 woningen is de toepassing van stadsverwarming.

Rochdale sluit alle woningen in de Dobbebuurt aan op de recent aangelegde stadsverwarming in het gebied. Qua duurzaamheid ligt de lat derhalve bij deze twee bouwblokken nog hoger. Als deze twee bouwblokken in het voorjaar van 2021 worden opgeleverd is het hart van het van Eesteren Buitenmuseum geheel in ere hersteld.