Aan de Rosbayerweg in Wormerveer hebben wij een nieuw bedrijfspand ontwikkeld voor Vercoma, leverancier van toegangscontrole en domotica systemen. Het pand bestaat uit twee volumen; een gemetseld kantoorgebouw in twee lagen en een productie ruimte uitgevoerd in een stalenbeplating. De twee volumen zijn door middel van glasstroken aan elkaar gekoppeld. Het overstek aan de productiehal zorgt voor een natuurlijke overgang van grondvlak en gevels.

De baksteen architectuur kenmerkt zich door een strakke, klassieke gevelindeling met diepe kozijnopeningen. De transparante entree is de verbinding naar de “plaza”, het hart van het gebouw. Een vide met lichtstraat zorgt voor ruimtelijkheid en licht in het hart van het gebouw. Algemene voorzieningen zijn weggewerkt in een “doos” die in de  vide is opgenomen.

Als weerspiegeling van het imago van Vercoma is voor de afwerking gekozen voor technische materialen en het in zicht laten van installatieonderdelen.

<