10 sociale huurwoningen Oterleek

Vanaf 2003 zijn we in opdracht van Wooncompagnie betrokken bij de realisatie van 10 nieuwe woningen aan het dorpslint van Oterleek. Op de locatie van 5 naoorlogse gezins- en seniorenwoningen hebben we op een dorpse manier gezorgd voor een passende verdichting.
Het ene volume heeft de vorm en de uitstraling van een forse landelijke boerenschuur. In dit volume bevinden zich 4 woningen op de begane grond en 4 maisonettes op de verdieping.
Het andere volume is een meer bescheiden een-laagse schuur waarin zich twee grondgebonden woningen bevinden.

Het gerealiseerde programma sluit goed aan bij de behoeftes van het dorp. Zowel starters als senioren kunnen een plek krijgen in dit samenhangende complex. De plattegrond ontwikkeling biedt met name op de begane grond ruimte aan een volwaardige nul-trede woning.

Door de hoofdvorm, maar zeker ook door de natuurlijke materialisering past dit complex goed in het landelijke lint. Parkeren is opgelost op eigen terrein, en alle woningen hebben een eigen buitenruimte. Door de zorgvuldige inpassing op deze locatie leidt deze verdichtingsopgave niet tot overmatige overlast voor de buren aan weerszijden. Resultaat is een strak maar ook ambachtelijk vormgegeven wooncomplex. De materiaalkeuzes zijn duurzaam en onderhoudsarm. De inrichting van de omringende openbare ruimte is meegenomen in het ontwerp.

<