Bierbrouwerij Hoop Zaandijk

Oplevering Brouwerij Hoop Zaandijk – Hooyschuur architecten en adviseurs.

De kwaliteitsimpuls rond de Zaandijkerkerk krijgt vorm, de kerk is uit de steigers en Brouwerij Hoop en restaurant “Hoop doet eten” zijn zo goed als gereed. De laatste punten worden afgehandeld waarna de officiële opening zal volgen.
Het programma van Hoop is onderverdeeld in een aantal volumes, om zo een passend geheel te creëren binnen de structuur van Oud-Zaandijk. De gebouwdelen zijn eigentijdse vertalingen van de Zaanse bouw. Vormgegeven met bekende-, pure materialen, maar dan eigentijds gedetailleerd. Het restaurant gedeelte is het verbindend element van de verschillende gebouwen. Ook hier ervaar je de individuele gebouwen, doordat de materialen van de buitengevels binnen doorlopen.
Het project Zaandijkerkerk en omgeving is een gezamenlijk initiatief van een aantal private partijen. Deze partijen hebben als doel het gebied een kwaliteitsimpuls te geven.
Binnenkort zal ook gestart worden met de inrichting van de openbare ruimte van het gebied.
Hooyschuur architecten en adviseurs heeft tevens een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de openbare ruimte. Voorheen was het gebied afgesloten, in het nieuwe ontwerp wordt veel openbare ruimte gecreëerd. Een voetgangersroute zal langs de Brouwerij, door de Biertuin en richting de kerk lopen. Ook bij de herinrichting is gekozen voor kwaliteit, gebakken klinkerbestrating en groene hagen ter begeleiding van de wandelpaden.

<