Hooyschuur architecten | Renovatie&transformatie
17221
page,page-id-17221,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

Renovatie&transformatie

Al vanaf de start van het bureau zijn we bezig met renoveren en transformeren van bestaande gebouwen op alle schaal niveaus. Woningbouwblokken in opdracht van woningcorporaties en professionele vastgoedeigenaren, leegstaande gebouwen transformeren naar nieuwe bestemmingen in opdracht van een ontwikkelaar/belegger.

Technische ingrepen

Kenmerkend voor dit type project is dat het start met het in beeld brengen van de bestaande situatie, zowel wat betreft de structuur als de technische mogelijkheden van het gebouw.

zwaardemaker
Duurzaam bouwen is een leegstaand gebouw een tweede leven geven
batavia
DSC_2593
We zijn trots op onze knowhow op het gebied van renovatie en hergebruik van gebouwen

Aanpassing programma

Het grote verschil met nieuwbouw is dat het bestaande gebouw met al zijn oorspronkelijke kenmerken leidend is in de transformatiemogelijkheden. Deze “beperkingen” of randvoorwaarden zien wij als een uitdaging om tot een efficiënte aanpassing te komen . Dit kan kleinere ingrepen betreffen in bewoonde situaties, maar ook ingrijpende verbeteringen met funderingsherstel of het maken van een totaal nieuw programma.

DSC_5710b-cropped
DSC_4055
Input van de gebruiker minstens zo belangrijk als input van de opdrachtgever

Duurzaamheid

Afgezien van het feit dat hergebruik van een bestaand gebouw al het summum is op het gebied van duurzaamheid, voorzien wij de ingrepen van duurzaamheidspakketten. Afhankelijk van het ambitieniveau varieert dit van enkele Labelsprongen tot “energieneutrale” ingrepen.

DSC_3191a
DSC_0173
Met een huurder een avondje sparren over de ideale indeling

Bewonerscommissie (participatie)

In nagenoeg alle situaties hebben we te maken met bestaande gebruikers of huurders van een pand. Deze gebruiker is uiteindelijk de klant die tevreden moet zijn. Met elkaar tot een oplossing komen is een gegeven bij renovatie.

DSC_7931a