Hooyschuur architecten | Voetbalclub Zeeburgia Amsterdam
Nieuwbouw sportaccomodatie voor voetbalvereniging A.V.V. Zeeburgia te Amsterdam
clubgebouw, sportaccomodatie,
17813
single,single-portfolio_page,postid-17813,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

Zeeburgia Amsterdam

Projectinformatie:

In december 2012 zijn we begonnen aan het ontwerpproces voor een nieuwe sportaccomodatie voor voetbalvereniging A.V.V. Zeeburgia te Amsterdam. Ten gevolge van een nieuwe inrichting van het bestaande sportcomplex, met o.a. twee kunstgrasvelden, was het mogelijk om de bestaande, verouderde kantine te vervangen.

Volledig afgestemd op de resterende bouwstrook tussen de velden 1,2 en 3 is een langgerekt gebouw gerealiseerd (14×53 meter). In dit volume zijn 12 kleedlokalen, diverse bijruimtes, een kantine, een bestuurskamer en een overdekte tribune gerealiseerd. Daarmee voldoet de accomodatie voor Zeeburgia aan de nieuwste eisen van de KNVB.

Het gebouw is als een strak, eenduidig gemetseld volume vormgegeven. De uitstraling van het gebouw wordt door de uitgesneden buitenruimte op de verdieping en door de spectaculaire trap bepaald. Door de vormgeving is de interne organisatie van het gebouw direct duidelijk voor alle bezoekers. De kantine op de verdieping is vooral gericht op het hoofdveld, uitgelijnd op de middenlijn, maar ook de wedstrijden op de andere velden zijn goed te volgen door een aantal expressieve kijkgaten in de zuid-oostgevel.

De sfeer in de kantine wordt in hoge mate bepaald door het hergebruik van bestaande, nostalgische, interieurelementen uit de oude kantine. De herinneringen van weleer gaan mee naar het nieuwe gebouw.

De gemetselde gevel wordt uitgevoerd in een bijzonder metselverband. Met name door deze plastische uitwerking van de gevel, maar ook door de strakke detaillering van het dak boven de tribune, ontstaat er een aansprekend interessant gevelbeeld.

De duurzaamheidslat voor dit gebouw ligt hoog. Naast gebalanceerde ventilatie en een hoogwaardige gevelisolatie en materiaalkeuze, wordt de toepassing van een sedumdak in combinatie met zonnepanelen nog onderzocht.

Dat het gebouw nu al een bijnaam heeft “de brievenbus” beschouwen we als compliment.

De uitvoering, door Bouwgroep Buitenhuis BV, start naar verwachtingg begin 2014. De andere partners in het proces zijn: Het Advies Collectief, Technisch Buro Klomp en Berkhout Tros Bouwadviseurs BV.

Begin 2014/2015 moet het pand volledig in bedrijf zijn.

Categorie:
Nieuwbouw
Oude Gracht Alkmaar
Restauratie
oude-gracht-alkmaar-thmb
Van Linschotenlaan Hilversum
Renovatie/Transformatie
van_linschotenlaan_hilversum01